aandelen geweld

Policybazaar-aandelenlijst met een premie van 17,35% ten opzichte van de IPO-prijs; aandelen worden verhandeld op Rs 1.150 per stuk bij debuut

Spread the love

Het moederbedrijf van Policybazaar, PB Fintech, maakte maandag een positief beursdebuut toen de benchmarkindices hoger stegen. De aandelen van PB Fintech begonnen te handelen tegen Rs 1.150 per aandeel, een stijging van Rs 170 per stuk of 17,35% vanaf de bovenkant van de IPO-prijsband van Rs 980 per aandeel. Op de IPO van Rs 5.600 crore van PB Fintech werd eerder deze maand 16,59 keer ingeschreven door investeerders. Nasdaq koers index is gestegen. PB Fintech beheert Policybazaar, India’s grootste digitale verzekeringsmarktplaats, met een marktaandeel van 93,4% in FY20, gebaseerd op het aantal polissen dat wordt verkocht via online verzekeringsdistributieplatforms. Bij de notering had Policybazaar een marktkapitalisatie van Rs 51.692 crore.

 

Nieuwe uitgifte

De IPO van PB Fintech bestond uit een nieuwe uitgifte van aandelen ter waarde van Rs 3.750 crore en een aanbieding voor verkoop (OFS) door bestaande aandeelhouders ter waarde van Rs 1.875 crore. Te midden van de IPO-rush op Dalal Street hadden institutionele beleggers bijna 25 keer ingeschreven op hun deel van de IPO van PB Fintech, terwijl NII’s hadden geboden voor 7,82 keer het deel dat voor hen was gereserveerd. Inschrijving voor particuliere beleggers was meer dan 3 keer.

Sensex sluit vlak met positieve vooringenomenheid, handig om weerstand te bieden op 18210 niveaus, ondersteuning op 17978 Sigachi Industries Sigachi Industries-aandelen maken een geweldig beursdebuut; lijst op Rs 575, rally 253% van IPO-prijs

Totale inkomsten

“Het bedrijf zag een totale omzet CAGR van ~34% over FY19-21, aangevoerd door webaggregatordiensten voor verzekeringen (68,5% van de totale inkomsten van FY21), die met ~40% groeide ten opzichte van FY19-21”, aldus analisten van binnenlandse makelaardij en onderzoeksbureau Motilal Oswal. De beursvennootschap zei dat de uitgifte wordt gewaardeerd op 46,3x FY22 Mcap/Sales op een post-uitgifte en op jaarbasis, eraan toevoegend dat het duur lijkt in vergelijking met wereldwijde peers. “Het probleem zal echter waarschijnlijk de interesse van investeerders wekken, gezien de leidende positie in zowel de digitale markt voor verzekeringen/consumentenkrediet als de klantgerichte benadering”, zeiden ze. Motilal Oswal had een ‘Abonneer op winsten op de lijst’ over de kwestie.

Van de netto-opbrengst van de nieuwe uitgifte zal Rs 1.500 crore worden gebruikt voor het vergroten van de zichtbaarheid en bekendheid van de merken van PB Fintech, terwijl Rs 375 crore zal worden gebruikt voor het financieren van nieuwe kansen. Koers Dow jones vandaag is gestegen. Verder is het bedrijf van plan Rs 600 crore te gebruiken voor de financiering van strategische investeringen en acquisities en Rs 375 crore zal worden gebruikt om activiteiten buiten India uit te breiden. Analisten van Choice Broking hebben een ‘Abonneer’ op de langetermijnrating op de IPO en voegen eraan toe dat PB Fintech met zijn dominante positie op de digitale verzekerings- en kredietmarkt naar verwachting zal profiteren van de overvloedige zakelijke kansen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *